top of page
  • Tekst: Rådgiver i Maturus AS Ingar Næss.

LedelsesTips: Her er 10 enkle tips for å lage engasjerende nettsideinnhold:

Siden jeg nå gir litt tips om bruk av bilder på nettsiden, har jeg fått spørsmål om tips for å bygge opp en god hjemmeside. Dette er kun ment som enkle innspill for om du har spesifikke behov er det langt bedre å ta kontakt for et kort møte ente på telefon, teams, eller i et fysisk møte.

Dette er generelt og om du allerede har en web-side og ønsker endringer. Ta kontakt 90117570 eller post@maturus.no.Kjenn ditt publikum: 

Forstå målgruppen din. Litt research er viktig for å kunne utvikle innhold som oppleves tiltrekkende. Når du kjenner målgruppens preferanser, ønsker og utfordringer, kan du enklere spisse innholdet som møter deres behov.

Hold det friskt: 

Husk en web-side er ikke statisk den må være dynamisk. Dette betyr; finn nye emner og vinkler for å holde innholdet interessant. Bruk en god SEO/søkeordsanalyse for å treffe det målgruppen søker etter, og inkluder disse i ditt innhold.

Skriv for mennesker, ikke roboter: 

Pass på at innholdet er enkelt, leservennlig og engasjerende. Målgruppens interesse skal være i fokus gjennom hele innholds prosessen. Ikke benytt "internt fagspråk", men ord og uttrykk som spesielt nye potensielle kunder kan forstå.

Bruk bilder og videoer: 

Visuelt innhold som bilder og videoer kan gjøre nettstedet mer tiltalende og punktene lettere å forstå. Videoinnhold er også svært populært. Her må du ikke velge gamle dårlige bilder. Dette vil sette deg i et dårlig lys ovenfor de aller fleste som besøker din web-side, også eksisterende kunder. Ta kontakt om du er det minste i tvil, NÅ, ikke utsett, ring 90117570 etter kl 18:00 send sms så ringer jeg deg inne kort tid!

Vær interaktiv: 

Engasjer besøkende ved å stille spørsmål eller be om deres meninger. Interaksjon holder besøkende tilbake og er et viktig element for vellykkede innholdsskapere.

Bruk sosiale medier: 

Fremme innhold på sosiale medier og bruk delingsknapper på nettstedet ditt for enkel deling. Vær tilstede på ulike sosiale mediekanaler. Dette er en unik mulighet som kan gi en god spredning av ditt budskap.


Hold det kort og konsist: 

Ikke alle har tid eller tålmodighet til å lese lange artikler. Hold innholdet kort og poengtert, og bruk gjerne punktlister og infografikker, (er grafikk som har som mål å formidle et utvalg fakta til en målgruppe ved hjelp av visuelle teknikker. eller lag en lenke til en egen side for de som ønsker detaljer.


Skriv for ulike plattformer: 

Dette gjelder ikke for alle, men om du ønsker å bruke tid og spre budskapene dine, tilpass innholdet for ulike plattformer, som Twitter, infografikker eller SlideShare.


Bruk verktøy for innholdsskaping: 

Det finnes mange verktøy som kan hjelpe med innholdsutvikling, inkludert overskriftsgeneratorer, plagiatkontroll og idégeneratorer.


Eksperimenter. Analyser. Gjenta: 

Den beste måten å bli bedre på er å eksperimentere. Vær kreativ, skriv ofte, prøv forskjellige formater og stiler. Analyser hva som fungerer best for ditt publikum og forsøk å gjenbruke vellykkede elementer. Snakk med andre, venner, kunder osv og få deres tilbakemeldinger, men husk lytt og si takk, ikke start negative diskusjoner.


Disse tipsene kan hjelpe deg med å lage innhold som engasjerer og tiltrekker seg publikum på nettstedet ditt.


Lykke til


Husk første time hos oss er alltid Gratis, helt uten forpliktelser.


Les denne om bildebruk

bottom of page