top of page
  • Tekst: Rådgiver i Maturus AS Ingar Næss.

LedelsesTips Metode 10-10-10

Updated: Dec 1, 2023

Metode Del 1

Publisert 1. desember 2023 - LedelsesTips

Del 1:

Det har vært litt snakk om 10-10-10-regelen de siste dagene. Denne metoden er en enkel teknikk som kan hjelpe deg med å vurdere konsekvensene av dine beslutninger over forskjellige tidsrammer. Den ble popularisert av forfatteren Suzy Welch. Her er en kort oversikt:

Her er en kort oversikt:

10 minutter fra nå: Spør deg selv hvordan du vil føle om beslutningen om ti minutter. Dette får deg til å tenke på de umiddelbare konsekvensene av handlingen din.

10 måneder fra nå: Ved å utvide tidsrammen til ti måneder, blir du oppfordret til å vurdere de mer langsiktige, men fortsatt relativt nærliggende konsekvensene av beslutningen din.

10 år fra nå: Dette spørsmålet projiserer deg enda lenger inn i fremtiden, og får deg til å reflektere over den potensielt langvarige innvirkningen av din avgjørelse.


Ved å vurdere en beslutning fra disse tre forskjellige tidsperspektivene, kan du få en mer balansert forståelse av de potensielle fordelene og ulempene. Denne metoden hjelper til med å unngå kortsiktig tenking og fremmer en mer gjennomtenkt beslutningsprosess.


Om du vil lese mer om denne kan du gå til Ledernytt.no
bottom of page