Arbeidstvister og megling.

 

Om du som leder har kommet i en situasjon hvor du vurderer oppsigelse eller avskjed av en eller flere ansatte kan vi hjelpe deg med en korrekt og god prosess så du slipper å ende opp i retten.

 

Ta gjerne kontakt med advokat, mendet kan bli både dyrt og lite hyggelig, la heller vi bistå deg i prosessen.

Om du vil sikre deg

 

Først av alt er å lære seg arbeidsmiljøloven. Kan du den og følger denne loven, ja da vil du enkelt kunne komme deg ut av ubehaglige situasjoner, -men!

 

Det er vel et stort "men" her. Du ansetter vel ingen med det for øye at man skal si opp en medarbeider, men faktisk kunne ha nytte av personen over lang tid. Så hvorfor går det galt. Vel det er sikkert mange årsaker, men siden du leser dette er du interesert i å unngå å komme i situasjoner hvor du må si opp medarbeidere eller du har kommet i en situasjon hvor du føler deg usikker på hvordan du skal takle en negativ situasjon. Den raskeste veien til løsning er å ta kontakt og så setter vi oss ned sammen og finner ut hva som kan være best for deg.

Hvordan unngå konflikter.

 

Den enkleste måten å unngå konflikter er å ha gode kontrakter og stillingsbeskrivelser som en start. Deretter planer og mål, men det viktigste av alt er løpende oppfølging av det som til en hver tid avtales. Still krav, motiver og følg opp.

 

Mange ganger handler det om å se seg selv i speilet og spørre om du selv som leder har gjort god nok jobb med dine ansatte. Dessverre har jeg opplevd at en del av årsakene til konflikter ligger nettopp her. Skulle du ha kommet i denne situasjonen er det enklet å komme ut av den, - vel å merke om du gjør det riktig.

 

Gjennomføring av løpende medarbeiderundersøkelser, dette gir også en god status på hva de ansatte er trilfreds med og hva de ønsker endringer på. Ofte er det smart og i høyeste gra motiverende. Gjør du noe med det som "verker" oppnår du som leder respekt og større arbeidsinnsats.

 

Når konflikten har oppstått!

 

Ring 90117570 så fort du kan, ikke utsett. Jo lenger en konflikt får løpe jo dyrerer kan det bli.

 

Som sagt ikke utsett, når er dialog viktig. Om alt er 100% klart og du som leder har alt på det tørre, er det forsatt viktig å være på ballen. De ansatte har alltid rettigheter og jo før jo heller få lagt ballen dø.

© 2004 Maturus AS, Norway - analyse, rådgivning, strategi, spørreundersøkelser

  • Facebook Black Round